Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

Samostojeće prepumpne stanice

Samostojeće prepumpne stanice su suhomontažni sistemi namijenjeni prepumpavanju otpadnih voda iz nižih etaža zgrada ili kao sistem za aktivnu zaštitu od povrata vode iz kanalizacije. Jedan ovakav sistem uključuje spremnik, jednu ili dvije pumpe, protupovratne ventile, račvu i protuvibracijski element za spoj na zajednički potisni cjevovod, hidrometrijske cijevi pneumatskog upravljanja, kompresor i komandni ormar. Sve je već tvornički montirano, spojeno, testirano i spremno za ugradnju.

Samostojeća prepumpna stanice se postavlja i pričvršćuje za pod (najnižu tačku zgrade/podruma), komandni ormar i kompresor se postavlju blizu, na zid. Naravno, potrebno je spojiti na uređaj cijev doljeva, potisku cijev i odzraku, te priključiti komandni ormar na električnu mrežu.

Uređaj je pouzdan, tih, lagan i brz za ugradnju, a povećati će kvalitet svakog podrumskog prostora ili stana. Pričvršćen za pod, osiguran je i od poplave podruma, ako naravno komandni ormar nije potopljen. Potpuno potopljen u poplavljenom podrumu može sigurno raditi punih sedam dana, ali nakon toga je potrebno organizovati posjetu ovlaštenog servisera, jer ipak, uređaj je napravljen da prostor održi suhim i da sam funkcioniše u istom takvom prostoru.

Aktivno hidrometrijsko pneumatsko upravljanje spada u trenutno najpouzdanije sisteme upravljanja, a jedino je rješenje za masne fekalne vode, sa kojima inače pouzdani pasivni sistemi imaju problema. Kod svih naših uređaja je serijski ugrađeno aktivno hidrometrijsko pneumatsko upravljanje (sa kompresorom). Po želji se može dobiti i pasivno, bez kompresora.

Za odabir sistema koji će Vam najviše odgovarati, stručni tim ACO d.o.o. će Vam rado pomoći i dati odgovor na sva Vaša pitanja.