Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

ACO razumije ključnu ulogu koju odvodnja ima za higijensku učinkovitost. Naši sistemi odvodnje ispunjavaju najviše standarde higijene kako bi se spriječila kontaminacija bakterijama. ACO proizvodi higijenskog dizajna primjenjuju standarde za površine u kontaktu sa hranom prema BAS EN 1672 i EN ISO 14159.

Naša HygieneFirst filozofija predstavlja naše opredjeljenje za isporuku proizvoda koji pružaju vrhunsku higijensku učinkovitost. Mi dizajniramo inteligentna rješenja odvodnje koja smanjuju operativne troškove bez kompromisa u pogledu sigurnosti hrane.

Karakteristike proizvoda
  • Cijevi za gravitacionu, odvodnju pod pritiskom ili vakuum odvodnju prema BAS EN 1124
  • Spoj sa dvostrukom brtvom
  • Ispitano i testirano na pritisak do 0,7 bara ili 2,0 bara sa dodatnom brtvom prema BAS EN 1124
  • Pasivizirana površina za bolju zaštitu od agresivnih medija
  • Nehrđajući čelik AISI 304 ili AISI 316L
  • Izuzetno niska hrapavost materijala osigurava izuzetan protok
  • Visoka stabilnost i trajnost te mala težina
  • Jednostavna montaža i visoka fleksibilnost u primjeni
Izvod iz kataloga
1. ACO Pipe cijevi moguće je čistiti pomoći vruće vode pod visokim pritiskom, zahvaljujući znatno manjem koeficijentu istezanja nehrđajućeg čelika u odnosu na plastiku. Cijevi od nehrđajućeg čelika su također fleksibilnije od liveno željeznih cijevi.2. Prilikom horizontalne ugradnje na ovjesu, ACO Pipe cijevi se ne savijaju pod gravitacijom, pa je moguće izvesti duže linije bez potpornog ovjesa.3. ACO Pipe cijevi su otporne na požar tako da mogu prolaziti kroz zidove bez potrebe ugradnje dodatnih spojnica ili protupožarnih ovojnica za sprečavanje širenja požara u susjedne prostorije.
4. Iako su nehrđajuće cijevi neprobojne za glodavce, ACO Pipe sistem uključuje i prepreku za štakore, dodatni element koji sprečava glodavce da ulaze dalje u sistem odvodnje ukoliko im je već omogućen pristup cjevovodu.5. Cijevi iz nehrđajućeg čelika mogu izdržati udarce koji bi bili pogubni za plastične ili livenoželjezne cijevi. ACO cijev se može saviti bez pucanja, što je čini idealnim rješenjem za površine sa učestalim saobraćajem. 6. ACO cijevi su jednostavne za ugradnju. Lagane i dugotrajne, idealno su rješenje za projekte gdje se traže kratki rokovi izvođenja.