ACO proizvodi rijetko kad su zaobišli najznačajnije svjetske i domaće građevinske objekte. Širok spektar kvalitetnih i pouzdanih proizvoda za odvodnju površinskih voda pružaju rješenje svakom postavljenom zahtjevu, od privatnih kuća do olimpijskih stadiona.


Pogledajte naše referentne objekte pomoću filtera koje Vam nudi pretraživač prema ACO proizvodima ili prema vrsti objekta koji tražite.


Delta Planet u Banja Luci

Delta Planet Banja Luka, najveći šoping centar na prostoru Bosne i Hercegovine. U samom centru grada, na površini od 62.500 m2. Kompletna odvodnja objekta je riješena ACO kanalima za odvodnju. Objekat ima podzemnu garažu sa 722 parking mjesta i 248 mjesta oko šoping mola, restorane i mnogo druge sadržaje.

Više o referenci

Pivara Tuzla

Pivara Tuzla osnovana je 1884. godine pod nazivom "Erste Dampf Brauerei" od strane Tasing i Köhn kao Prva parna pivovara u Donjoj Tuzli, sa proizvodnim kapacitetom od 5 000 hl godišnje proizvodnje. Do I svjetskog rata proizvodila je već oko 25 000 hl. Tokom I i II svjetskog rata proizvodnja je kratko obustavljena da bi od 1948. godine krenula sa aktivnom i besprekidnom proizvodnjom sve do danas.

Više o referenci

Međunarodni aerodrom Bihać

Najveći infrastrukturni projekat u USK kantonu. Testna faza poletno sletne staze u dužini od 300 m koja će se koristiti u daljoj izgradnji aerodroma. Radovi izvedeni krajem 2019. godine.

Više o referenci

Trg Slobode u Tuzli

Trg Slobode je najveći trg u Bosni i Hercegovini, na čijem se prostoru nalazi rekonstruisana zgrada Baroka iz austrougarskog perioda. Na Trgu je otkriveno arheološko nalazište sa vrlo značajnim ostacima arheološkog materijala. Prostor je uređen za druženje i različite manifestacije, a krasi ga središnja fontana sa pratećim sadržajem. U drugoj fazi je izgrađen plato/amfiteatar na mjestu gdje je nekada bila zgrada gradske uprave grada Tuzla, a koja je zbog poznatog slijeganja tla u gradu Tuzla nepovratno oštećena.

Više o referenci

Keramika Jovanović u Bijeljini

Poslovno skladišni objekat u ravničarskom podneblju sa jako ograničenim mogućnostima za ispuštanje prikupljenih oborinskih voda. Ako tome dodamo tlocrtni izgled parcele koja je sa jednom izrazito dominantnom dimenzijom, nije bilo mnogo razmišljanja o tome koji sistem odvodnje primijeniti.

Više o referenci

Gospodska ulica Banja Luka

Gospodska ulica je najpoznatije banjalučko šetalište koje nosi dva imena, jedno je ulica Veselina Masleše, a drugo je opšte poznato ime prihvaćeno u narodu "Gospodska ulica". Radovi na rekonstrukciji su rađeni krajem 2017. godine i obuhvataju popločavanje granitnim pločama, izgradnju nove rasvjete, klupa, oborinske kanalizacije i instalacija, dok je dijelom obnovljen i postojeći drvored.

Više o referenci

Pozorišni trg Susan Sontag u Sarajevu

Galeriju slika sa objekta pogledajte u nastavku

Više o referenci

BBI centar Sarajevo

Galeriju slika sa objekta pogledajte u nastavku

Više o referenci Preuzmi

NIS PETROL benzinske pumpe

Galeriju slika sa objekta pogledajte u nastavku

Više o referenci Preuzmi

HIFA i HIFA PETROL benzinske pumpe

Galeriju slika sa objekta pogledajte u nastavku

Više o referenci Preuzmi