Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

ACO proizvodi rijetko kad su zaobišli najznačajnije svjetske i domaće građevinske objekte. Širok spektar kvalitetnih i pouzdanih proizvoda za odvodnju površinskih voda pružaju rješenje svakom postavljenom zahtjevu, od privatnih kuća do olimpijskih stadiona.


Pogledajte naše referentne objekte pomoću filtera koje Vam nudi pretraživač prema ACO proizvodima ili prema vrsti objekta koji tražite.


Tuzla Tower (2022.)

Tuzla Tower, savremeni stambeno-poslovni objekat moderne arhitekture i dizajna u naselju Stupine počeo je sa izgradnjom. Investitor Tuzla Tower-a je firma Heez Transport, čiji je projekat po svojoj arhitekturi jedinstven na ovim prostorima sa terasama na 26 spratova, kao i sa poslovnim prostorima te garažama i parking mjestima. Ono što još čini ovaj kompleks posebnim i jedinstvenim jeste heliodrom koji je predviđen na krovu objekta.

Više o referenci

Privatni stambeni objekat u naselju Krčmarice u Banja Luci (2022.)

Kuća se prostire na dvije etaže sa prelijepim pogledom na prirodu, karakteriše je moderan dizajn, a posebna pažna je posvećena kvalitetu izgradnje samog objekta. Više detalja o objektu pogledajte u nastavku

Više o referenci

Hotel Swissotel u Sarajevu (2018.)

Brand Swissôtel, kao jedan od luksuznih brandova unutar francuske grupacije hotela „Accor“, koji prema međunarodnoj kategorizaciji spada u hotele sa 5+ zvjezdica, nedavno je dobio i novog člana porodice sa sjedištem u Sarajevu. Swissôtel dizajn je čist i jednostavan. Stvara široke prostore i kreira elegantan ambijent, prilagođavajući se fleksibilnom, brzom i modernom načinu života današnjice. Fokus je stavljen na funkcionalan dizajn sa neočekivanim bosanskim i švicarskim akcentima, a posebna pažnja posvećena je kvalitetu ugrađenih materijala.

Više o referenci

Hotel Sunce u Neumu (2016.|2017.|2018.)

Galeriju slika sa objekta pogledajte u nastavku

Više o referenci

Hotel Marriott u Mostaru (2016.|2017.)

Na mjestu nekadašnjeg istoimenog kafića, 1978. godine izgrađen je jedan od najljepših hotela bivše Jugoslavije. Na desnoj obali Neretve, na prelazu iz novog u stari dio grada, u neposrednoj blizini Starog mosta uspješno je smještena građevina savremenih linija u vanjskom izgledu. Neke crte u fasadi asociraju na karakteristične oblike starih mostarskih građevina. Položaj hotela “Ruža” je izvanredan. S desne strane teče rijeka Radobolja, a kroz hotel protiče njezin krak. Arhitekt Zlatko Ugljen, gradeći ovaj hotel s puno smisla, iskoristio je tradiciju i iskustvo mostarske stambene arhitekture.

Više o referenci

Hotel Sana Sarajevo (2016.)

Galeriju slika sa objekta pogledajte u nastavku

Više o referenci

Rudnik i Termoelektrana Ugljevik

Prilikom izrade postrojenja za odsumporavanje na TE Ugljevik, što je jedan od najznačajnijih ekoloških projekata u istoriji Bosne i Hercegovine, a slobodno možemo reći i regije, ukazala se potreba za rješavanjem odvodnje na platou za pepeo.

Više o referenci

Delta Planet u Banja Luci

Delta Planet Banja Luka, najveći šoping centar na prostoru Bosne i Hercegovine. U samom centru grada, na površini od 62.500 m2. Kompletna odvodnja objekta je riješena ACO kanalima za odvodnju. Objekat ima podzemnu garažu sa 722 parking mjesta i 248 mjesta oko šoping mola, restorane i mnogo druge sadržaje.

Više o referenci

Pivara Tuzla

Pivara Tuzla osnovana je 1884. godine pod nazivom "Erste Dampf Brauerei" od strane Tasing i Köhn kao Prva parna pivovara u Donjoj Tuzli, sa proizvodnim kapacitetom od 5 000 hl godišnje proizvodnje. Do I svjetskog rata proizvodila je već oko 25 000 hl. Tokom I i II svjetskog rata proizvodnja je kratko obustavljena da bi od 1948. godine krenula sa aktivnom i besprekidnom proizvodnjom sve do danas.

Više o referenci

Međunarodni aerodrom Bihać

Najveći infrastrukturni projekat u USK kantonu. Testna faza poletno sletne staze u dužini od 300 m koja će se koristiti u daljoj izgradnji aerodroma. Radovi izvedeni krajem 2019. godine.

Više o referenci