Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

Izjava o zaštiti podataka

Radujemo se Vašoj posjeti našoj internetskoj stranici. U nastavku Vas želimo informirati o načinu rukovanja Vašim podacima prema čl. 13 Opće uredbe o zaštiti podataka (OUZP).

Odgovorna osoba

Za obradu podataka opisanu u nastavku odgovorno je tijelo koje navodi Impresum.

ACO d.o.o.

Ismeta Alajbegovića Šerbe 12
71210 Ilidža - Sarajevo
Bosna i Hercegovina
Tel.: +387 33 768 910
Fax: +387 33 768 911
aco(at)aco.ba

Podaci o korištenju

Ako posjećujete našu internetsku stranicu, na našem mrežnom poslužitelju privremeno ćemo ocjenjivati tzv. podatke o korištenju u statističke svrhe u obliku protokola kako bi se poboljšala kvaliteta naših internetskih stranica. Ovaj skup podataka sadrži

  • ime i prezime i adresu zatraženih sadržaja,
  • datum i vrijeme upita,
  • prenesene količine podataka,
  • status pristupa (sadržaj je prenesen, sadržaj nije pronađen),
  • opis korištenog mrežnog preglednika i operativnog sustava,
  • poveznica posredovanja, koja navodi s koje stranice ste stigli na našu stranicu,
  • IP-adresa računala koja šalje upit, koja će biti tako skraćena da više nije moguće povezivanje s osobom.

Navedeni podaci protokola ocjenjuju se samo u anonimnom obliku.

Spremanje IP-adrese za potrebe sigurnosti

Osim toga, spremamo potpunu IP-adresu koju je prenio Vaš mrežni preglednik strogo svrsishodno tijekom sedam dana s ciljem da se otkriju, ograniče i otklone napadi na naše internetske stranice. Nakon isteka ovog razdoblja, izbrisat ćemo ili anonimizirati IP-adresu. Pravni temelj je čl. 6 odl. 1 s. 1 sl. f OUZP-a.

Sigurnost podataka

Kako biste što bolje zaštitili svoje podatke od neželjenih pristupa, provodimo tehničke i organizacijske mjere. Na svojim internetskim stranicama primjenjujemo postupak šifriranja. Vaši podaci prenose se s Vašeg računala na naš poslužitelj i obrnuto putem interneta s pomoću TLS šifriranja. To prepoznajete u pravilu tako da je u statusnoj traci Vašeg preglednika simbol brave zatvoren i redak adrese počinje s https://.

Potrebni kolačići

Na našim internetskim stranicama primjenjujemo kolačiće potrebne za korištenje našim internetskim stranicama.

Kolačići su male tekstualne datoteke koje se mogu pohraniti i iščitati na Vašem krajnjem uređaju. Razlikuju se kolačići sesije, koji se ponovno brišu čim zatvorite svoj preglednik i trajnih kolačića koji se pohranjuju i nakon pojedinačne sesije.

Ove potrebne kolačiće ne koristimo za potrebe analize, praćenja i oglašavanja.

Ovi kolačići djelomično primaju samo informacije o određenim postavkama i ne mogu se povezati s određenom osobom. Mogu također biti potrebni kako bi se omogućilo usmjeravanje korisnika, sigurnost i implementaciju stranice.

Ove kolačiće koristimo na temelju čl. 6 odl. 1 s. 1 slova f OUZP-a.

Svoj preglednik možete namjestiti tako da Vas informira o plasiranju kolačića. Tako je uporaba kolačića za Vas transparentna. Također možete u svakom trenutku brisati kolačiće preko odgovarajuće postavke preglednika i spriječiti postavljanje novih kolačića. Imajte na umu da naše internetske stranice zatim prema potrebi neće moći biti prikazane i da neke funkcije tehnički više nisu dostupne.

Brojanje posjetitelja

Za osmišljavanje naših internetskih stranica sukladno potrebi koristimo analitičke mrežne alate. On kreira profile korištenja na temelju pseudonima. Pritom se trajni kolačići spremaju na vaš krajnji uređaj te ih mi iščitavamo. Osim toga možemo otvarati značajke prepoznavanja za Vaš preglednik ili vaš krajnji uređaj (npr. tzv. otisak prsta preglednika ili Vaša neskraćena IP-adresa). Na taj način možemo prepoznati posjetitelje koji se vraćaju i kao takve ih brojati.

Osim toga, u okviru brojanja posjetitelja koristimo sljedeće funkcije:

  • Pseudonimne podatke obogaćujemo dodatnim podacima koje nam omogućavaju treće strane. Tako možemo prikupljati demografske značajke naših posjetitelja, npr, izjave o starosti, spolu i mjestu stanovanja.
  • Koristimo način prepoznavanja koji nam omogućava registriranje kretnje pokazivača miša naših posjetitelja i njihovo naknadno procjenjivanje.

Obrada podataka odvija se na temelju Vašeg pristanka prema čl. 6 odl. 1 s. 1 slova a OUZP-a ili čl. 15 odl. 3 s. 1 Zakona o telemedijima ako ste predali svoj pristanak preko našeg banera.

Koje treće strane koristimo u ovom okviru?

U nastavku navodimo treće osobe s kojima surađujemo u povezanosti s brojanjem posjetitelja. Dok god se u ovom okviru podaci obrađuju izvan EU-a ili EEZ-a, uzmite u obzir to da postoji rizik od pristupa nadležnih tijela podacima za potrebe sigurnosti i nadzora bez da o tome budu informirani ili da primijene pravna sredstva. Kada angažiramo pružatelje usluga u nesigurnim trećim zemljama i pristanete na to, prenošenje se odvija u treću zemlju na temelju čl. 49 odl. 1 sl. a OUZP-a.

PonuditeljMaksimalno
trajanje pohrane
Prikladna razina zaštite podatakaOpoziv pristanka
Google Ireland LimitedObrada unutar EU-a/EEZ-aKada želite opozvati pristanak, kliknite ovdje i odaberite odgovarajuću postavku preko našeg banera.
Google LLC (SAD)Nema prikladne razine zaštite podataka. Prijenos s odvija na temelju čl. 49 odl. 1 slova a OUZP-a.Kada želite opozvati pristanak, kliknite ovdje i odaberite odgovarajuću postavku preko našeg banera.

Tehnologije praćenja trećih osoba u svrhe oglašavanja

Koristimo tehnologije praćenja uređaja, kako bi se na temelju Vaše posjete našim internetskim stranicama bile prikazani ciljani oglasi na drugim internetskim stranicama te kako bismo mogli prepoznati učinkovitost naših aktivnosti oglašavanja.

Obrada podataka odvija se na temelju Vašeg pristanka prema čl. 6 odl. 1 s. 1 slovu a OUZP-a ili čl. 15 odl. 3 s. 1 Zakona o telemedijima ako ste svoj pristanak predali preko našeg banera. Vaš pristanak je dobrovoljan i može se opozvati u svakom trenutku.

Kako funkcionira praćenje?

Kada posjetite naše internetske stranice, moguće je da dolje navedene treće strane opozovu značajke prepoznavanja za Vaš preglednik ili krajnji uređaj (npr. tzv. otisak prsta preglednika), procijene Vašu IP-adresu, spreme ili iščitaju Vaše značajke prepoznavanja na Vašem krajnjem uređaju (npr. kolačiće) ili ostvare pristup individualnim pikselima praćenja.

Pojedine značajke mogu koristiti treće strane kako bi prepoznale Vaš krajnji uređaj na drugim internetskim stranicama. Kod određenih trećih strana možete zatražiti uključivanje/isključivanje oglasa, koje se orijentira prema našim posjećenim stranicama.

Što znači praćenje na raznim uređajima?

Ako se prijavite s vlastitim korisničkim podacima kod treće strane, mogu se međusobno spojiti određene značajke prepoznavanja različitih preglednika i krajnjih uređaja. Kada treća strana, primjerice, kreira po jednu značajku za svaki od Vaših korištenih prijenosnih računala, stolnih računala ili pametnih telefona ili tableta, te pojedinačne značajke mogu biti međusobno dodijeljene čim sa svojim podacima za prijavu počnete koristiti uslugu treće strane. Na taj način treća strana može ciljano upravljati našim reklamnim kampanjama i preko različitih krajnjih uređaja.

Koje treće strane koristimo u ovom okviru?

U nastavku navodimo treće osobe s kojima surađujemo u svrhu oglašavanja. Dok god se u ovom okviru podaci obrađuju izvan EU-a ili EEZ-a, uzmite u obzir to da postoji rizik od pristupa nadležnih tijela podacima za potrebe sigurnosti i nadzora bez da o tome budu informirani ili da primijene pravna sredstva. Kada angažiramo pružatelje usluga u nesigurnim trećim zemljama i pristanete na to, prenošenje se odvija u treću zemlju na temelju čl. 49 odl. 1 sl. a OUZP-a.

PonuditeljMaksimalno
trajanje pohrane
Prikladna razina zaštite podatakaOpoziv pristanka
Google LLC (SAD)Nema prikladne razine zaštite podataka. Prijenos s odvija na temelju čl. 49 odl. 1 slova a OUZP-a.Kada želite opozvati pristanak, kliknite ovdje i odaberite odgovarajuću postavku preko našeg banera.

Formular za uspostavu kontakta

Možete stupiti u kontakt s nama preko našeg obrasca za kontakt. Za korištenje našeg obrasca za kontakt od Vas ponajprije trebamo podatke koji su označeni kao obvezna polja.

Te podatke koristimo na temelju čl. 6 odl. 1 s. 1 slova f OUZP-a kako bismo odgovorili na Vaš upit.

Osim toga možete sami odlučiti želite li nam dati navesti dodatne podatke. Ti podaci dobivaju se dobrovoljno i nisu nužno potrebni za stupanje u kontakt. Vaše dobrovoljne podatke obradit ćemo na temelju Vašeg pristupa prema čl. 6 odl. 1 s. 1 slovu OUZP-a.

Vaši podaci obrađuju se samo za potrebe odgovora na Vaš upit. Vaše podatke izbrisat ćemo čim više ne budu potrebni i ako to ne onemogućavaju zakonske obveze pohrane.

Ako se Vaši podaci koje ste prenijeli putem obrasca za kontakt obrađuju na temelju čl. 6 odl. 1 s. 1 slova f OUZP-a, možete uložiti prigovor na obradu kada god to želite. Osim toga, u svakom trenutku možete opozvati svoj pristanak na obradu dobrovoljno danih podataka. Pritom pogledajte adresu e-pošte navedenu u Impresumu.

Društveni dodaci

Omogućavamo Vam korištenje društvenim dodacima. Radi zaštite podataka umećemo društvene dodatke koje primjenjujemo samo u deaktiviranom obliku. Stoga prilikom Vašeg otvaranja naše internetske stranice neće biti preneseni podacima na uslugama društvenih medija.

No možete aktivirati i koristiti društvene dodatke umetnute na našim internetskim stranicama. Pritom koristimo rješenje koje vodi do toga da se u prvom koraku svi podaci i funkcije koji su potrebni za prikazivanje društvenih dodataka pripreme preko naših mrežnih poslužitelja. Tek kada odlučite aktivirati određeni društveni dodatak i kliknete na odgovarajuću sliku pretpregleda ili simbol, u drugom koraku Vaš preglednik će uspostaviti vezu s poslužiteljima operatera određene usluge društvenog medija.

Kada aktivirate dodatak, usluga društvenog medija primit će pogotovo Vašu IP-adresu te, između ostalog, saznanje o Vašoj posjeti našim internetskim stranicama. To se odvija neovisno o tome posjedujete li račun na određenoj usluzi društvenog medija. Ako ste prijavljeni, podaci se mogu izravno dodijeliti vašem profilu društvenih medija.

Ukupno gledajući, ne utječemo na to hoće li i u kojem obimu određena usluga društvenih medija obrađivati osobne podatke nakon aktiviranja. No za pretpostaviti je da usluga društvenih medija na temelju Vaših podataka kreira profile te ih koristi u svrhu personaliziranog oglašavanja. Vaši podaci koristit će se i za informiranje drugih korisnika usluga društvenih medija o vašim aktivnostima na našim internetskim stranicama.

Umetanje se odvija na temelju Vašeg pristanka prema čl. 6 odl. 1 s. 1 slovu a OUZP-a ili čl. 15 odl. 3 s. 1 Zakona o telemedijima ako ste svoj pristanak predali klikom na sliku pretpregleda. Imajte na umu to da umetanje mnogih društvenih dodataka vodi do toga da se Vaši podaci obrađuju izvan EU-a ili EEZ-a. U nekim zemljama pritom postoji rizik od toga da nadležna tijela pristupe podacima za potrebe sigurnosti i nadzora bez da o tome budete informirani ili da mogu primijeniti pravna sredstva. Kada angažiramo pružatelje usluga u nesigurnim trećim zemljama i pristanete na to, prenošenje se odvija u nesigurnu treću zemlju na temelju čl. 49 odl. 1 sl. a OUZP-a.

Ako više ne želite obradu Vaših osobnih podataka preko aktiviranih društvenih dodataka, možete spriječiti buduću obradu tako da više ne klikate na sliku pretpregleda ili simbol odgovarajućeg društvenog dodatka.

PonuditeljMaksimalno trajanje pohrane Prikladna razina zaštite podataka Opoziv pristanka
InstagramNema prikladne razine zaštite podataka. Prijenos s odvija na temelju čl. 49 odl. 1 slova a OUZP-a.Kada želite opozvati pristanak, kliknite ovdje i odaberite odgovarajuću postavku preko našeg banera.
LinkedInNema prikladne razine zaštite podataka. Prijenos s odvija na temelju čl. 49 odl. 1 slova a OUZP-a.Kada želite opozvati pristanak, kliknite ovdje i odaberite odgovarajuću postavku preko našeg banera.
FlickrNema prikladne razine zaštite podataka. Prijenos s odvija na temelju čl. 49 odl. 1 slova a OUZP-a.Kada želite opozvati pristanak, kliknite ovdje i odaberite odgovarajuću postavku preko našeg banera.
Facebook (SAD i/ili Irska)Nema prikladne razine zaštite podataka. Prijenos s odvija na temelju čl. 49 odl. 1 slova a OUZP-a.Kada želite opozvati pristanak, kliknite ovdje i odaberite odgovarajuću postavku preko našeg banera.
Twitter (SAD)Nema prikladne razine zaštite podataka. Prijenos s odvija na temelju čl. 49 odl. 1 slova a OUZP-a.Kada želite opozvati pristanak, kliknite ovdje i odaberite odgovarajuću postavku preko našeg banera.

Umetnuti videozapisi

Na našim internetskim stranicama umećemo videozapise koji nisu spremljeni na našim poslužiteljima. Kako otvaranje naših internetskih stranica s umetnutim videozapisima ne vodi automatski do učitavanja sadržaja trećih strana, u prvom koraku pokazujemo samo lokalno pohranjene slike pretpregleda videozapisa. Time treći pružatelj usluga ne prima informacije.

Tek nakon klika na sliku pretpregleda učitavaju se sadržaji trećeg pružatelja usluga. Time treći pružatelj usluga prima informacije o tome da ste otvorili našu stranicu kao i podatke o korištenju koji su tehnički neophodni u ovom okviru. Treća strana u tom slučaju također može primijeniti tehnologije praćenja. Ne utječemo na daljnju obradu podataka preko treće strane. Klikom na sliku pretpregleda dajete nam pristanak na učitavanje sadržaja trećih strana.

Umetanje se odvija na temelju Vašeg pristanka prema čl. 6 odl. 1 s. 1 slovu a OUZP-a, ako ste svoj pristanak predali klikom na sliku pretpregleda. Imajte na umu to da umetanje mnogih videozapisa vodi do toga da se Vaši podaci obrađuju izvan EU-a ili EEZ-a. U nekim zemljama pritom postoji rizik od toga da nadležna tijela pristupe podacima za potrebe sigurnosti i nadzora bez da o tome budete informirani ili da mogu primijeniti pravna sredstva. Kada angažiramo pružatelje usluga u nesigurnim trećim zemljama i pristanete na to, prenošenje se odvija u nesigurnu treću zemlju na temelju čl. 49 odl. 1 sl. a OUZP-a.

PonuditeljPrikladna razina zaštite podatakaOpoziv pristanka
YouTube / Google (SAD)Nema prikladne razine zaštite podataka. Prijenos s odvija na temelju čl. 49 odl. 1 slova a OUZP-a.Kada ste kliknuli na sliku pretpregleda, odmah će biti naknadno učitani sadržaji trećih strana. Ako ne želite takvo naknadno učitavanje na našim stranicama, više nemojte klikati na slike pretpregleda.

Prijava i slanje e-biltena

Na našoj internetskoj stranici možete naručiti e-bilten. Imajte na umu da su nam za prijavu na e-bilten potrebni određeni podaci (barem Vaša adresa e-pošte).

Slanje e-biltena odvija se samo onda kada nam predate svoj izričiti pristanak prema čl. 6 odl. 1 s. 1 slovu a OUZP-a. Nakon izvršene narudžbe na našim internetskim stranicama, primit ćete e-poštu s potvrdom na adresu e-pošte koju ste naveli (tzv. dvostruka prijava). Vaš pristanak možete povući u svakom trenutku. Jednostavna opcija opoziva dostupna je preko poveznice u e-biltenu namijenjene za odjavu.

U okviru prijave za e-bilten preko već navedenih podataka spremit ćemo dodatne podatke, ako budu potrebni, kako bismo mogli dokazati da ste naručili naš e-bilten. To može obuhvaćati spremanje potpune IP-adrese u trenutku narudžbe ili potvrde e-biltena, kao i kopiju potvrdne e-pošte koju smo poslali. Odgovarajuća obrada podataka izvodi se na temelju čl. 6 odl. 1 s. 1 slova f OUZP-a te se provodi radi pravovaljanosti svrhe slanja e-biltena.

Usluge karata

Na našim internetskim stranicama umećemo usluge karata koje nisu spremljene na našim poslužiteljima. Kako otvaranje naših internetskih stranica s umetnutim uslugama karata ne vodi automatski do učitavanja sadržaja trećih strana, u prvom koraku pokazujemo samo lokalno pohranjene slike pretpregleda karata. Time treći pružatelj usluga ne prima informacije.

Tek nakon klika na sliku pretpregleda učitavaju se sadržaji trećeg pružatelja usluga. Time treći pružatelj usluga prima informacije o tome da ste otvorili našu stranicu kao i podatke o korištenju koji su tehnički neophodni u ovom okviru. Ne utječemo na daljnju obradu podataka preko treće strane. Klikom na sliku pretpregleda dajete nam pristanak na učitavanje sadržaja trećih strana.

Umetanje se odvija na temelju Vašeg pristanka prema čl. 6 odl. 1 s. 1 slova a OUZP-a ili čl. 15 odl. 3 s. 1 Zakona o telemedijima ako ste prethodno predali svoj pristanak klikom na sliku pretpregleda.

Imajte na umu da umetanje nekih usluga karata uzrokuje obradu podataka izvan EU-a ili EEZ-a. U nekim zemljama pritom postoji rizik od toga da nadležna tijela pristupe podacima za potrebe sigurnosti i nadzora bez da o tome budete informirani ili da mogu primijeniti pravna sredstva. Kada angažiramo pružatelje usluga u nesigurnim trećim zemljama i pristanete na to, prenošenje se odvija u nesigurnu treću zemlju na temelju čl. 49 odl. 1 sl. a OUZP-a.

PonuditeljMaksimalno trajanje pohranePrikladna razina zaštite podatakaOpoziv pristanka
Google LLC (SAD)Nema prikladne razine zaštite podataka. Prijenos s odvija na temelju čl. 49 odl. 1 slova a OUZP-a.Kada ste kliknuli na sliku pretpregleda, odmah će biti naknadno učitani sadržaji trećih strana. Ako ne želite takvo naknadno učitavanje na našim stranicama, više nemojte klikati na slike pretpregleda.

Integriranje ostalih tehničkih sadržaja trećih strana i funkcija

Za prikaz naših internetskih stranica koristimo dolje navedene tehničke funkcije i sadržaje trećih strana.

Otvaranje naših stranica vodi do učitavanja sadržaja trećih strana koji pripremaju ove funkcije i sadržaje. Time treći pružatelj usluga prima informacije o tome da ste otvorili našu stranicu kao i podatke o korištenju koji su tehnički neophodni u ovom okviru.

Ne utječemo na daljnju obradu podataka preko treće strane.

Obrada podataka odvija se na temelju Vašeg pristanka prema čl. 6 odl. 1 s. 1 slovu a OUZP-a ako ste prethodno predali svoj pristanak preko naše usluge banera.

Imajte na umu da korištenje sadržaja trećih strana i funkcija može voditi do toga da se Vaši podaci obrađuju izvan EU-a ili EEZ-a. U nekim zemljama pritom postoji rizik od toga da nadležna tijela pristupe podacima za potrebe sigurnosti i nadzora bez da o tome budete informirani ili da mogu primijeniti pravna sredstva. Kada angažiramo pružatelje usluga u nesigurnim trećim zemljama i pristanete na to, prenošenje se odvija u nesigurnu treću zemlju na temelju čl. 49 odl. 1 sl. a OUZP-a.

PonuditeljTehnička funkcija ili sadržajprema potrebi maksimalno
trajanje pohrane
Prijenos u treće zemlje prema podacima ponuditelja i osiguranje prikladne razine zaštite podatakaOpoziv pristanka
Google LLC (SAD)JQuery (Biblioteka Java Script)Nema prikladne razine zaštite podataka. Prijenos s odvija na temelju čl. 49 odl. 1 slova a OUZP-a.Ako više niste suglasni s obradom, više se nemojte koristiti našom stranicom.
Google LLC (SAD)Google FontsNema prikladne razine zaštite podataka. Prijenos s odvija na temelju čl. 49 odl. 1 slova a OUZP-a.Ako više niste suglasni s obradom, više se nemojte koristiti našom stranicom.

Trajanje pohrane

Ako već nismo detaljno informirali o trajanju pohrane, brišemo osobne podatke ako više nisu potrebni za prethodno navedene svrhe obrade i ako se zakonske obveze pohrane ne protive brisanju.

Dodatni obrađivači naloga

Prosljeđujemo Vaše podatke u okviru obrade naloga sukladno čl. 28 OUZP-a pružateljima usluge koji nas podržavaju u radu naših internetskih stranica i s time povezanih procesa. To su, primjerice, pružatelji usluga hostiranja. Naši pružatelji usluga strogo su vezani uputama za nas i sukladno time podliježu ugovornim obvezama.

U nastavku Vam navodimo obrađivače naloga s kojima surađujemo ako to još nismo napravili u predstojećem tekstu izjave o zaštiti podataka. Ako se u tom okviru prenesu podaci van EU-a ili EEZ-a, navodimo prikladnu razinu zaštite podataka.

Obrađivač nalogaSvrhaPrikladna razina zaštite podataka
Ogledni pružatelj usluge (Njemačka)Web-hostiranje i podrškaObrada samo unutar EU-a/EEZ-a

Vaša prava kao zahvaćene osobe

Kod obrade Vaših osobnih podataka OUZP Vam kao zahvaćenoj osobi jamči određena prava:

Pravo na informiranost (čl. 15 OUZP-a)

Imate pravo zatražiti potvrdu za to hoćete li obraditi dotične osobne podatke; u tom slučaju imate pravo na informaciju o tim osobnim podacima i informacijama koje se detaljno navode u čl. 15 OUZP-a.

Pravo na ispravku (čl. 16 OUZP-a)

Imate pravo na to da bez odlaganja zatražite ispravku netočnih osobnih podataka koji se odnose na Vas te, prema potrebi, popunjavanje nepotpunih podataka.

Pravo na brisanje (čl. 17 OUZP-a)

Imate pravo zatražiti hitno brisanje Vaših osobnih podataka ako je primjenjiv jedan od razloga detaljno navedenih u čl. 17 OUZP-a.

Pravo na ograničavanje obrade (čl. 18 OUZP-a)

Imate pravo na zahtjev ograničavanja obrade kada postoji jedan od uvjeta navedenih u čl. 18 OUZP-a, npr. kada uložite prigovor na obradu, tijekom provjere koju provodi odgovorna osoba.

Pravo na prijenos podataka (čl. 20 OUZP-a)

U određenim slučajevima koji su detaljno navedeni u čl. 20 OUZP-a imate pravo da primite Vaše osobne podatke u strukturiranom, standardnom i strojno čitljivom formatu odnosno imate pravo na zahtjev za prijenos tih podataka trećim osobama.

Pravo na opoziv (čl. 7 OUZP-a)

Dok god se obrada podataka odvija na temelju Vašeg pristanka, prema čl. 7 odl. 3 OUZP-a ovlašteni ste u svakom trenutku opozvati pristanak na uporabu Vaših osobnih podataka. Imajte na umu da se opoziv primjenjuje tek na ubuduće. Njime nisu obuhvaćene obrade koje su izvršene prije opoziva.

Pravo na prigovor (čl. 21 OUZP-a)

Ako se podaci prikupljaju na temelju čl. 6 odl. 1 s. 1 slova f OUZP-a (obrada podataka radi jamstva opravdanih interesa) ili na temelju čl. 6 odl. 1 s. 1 slova e OUZP-a (obrada podataka radi jamstva javnih interesa ili u izvršavanju javnih ovlasti), imate pravo da, zbog razloga koji proizlaze iz Vaše specifične situacije, u svakom trenutku uložite prigovor na obradu. Tada ćemo prestati obrađivati osobne podatke, osim ako na postoje dokazivi nužni razlozi zaštite za obradu, koji nadilaze Vaše interese, prava i slobode, ili obrada služi za realizaciju, izvršavanje ili obranu prava na pravne zahtjeve.

Pravo na pritužbu nadzornom tijelu (čl. 77 OUZP-a)

Prema čl. 77 OUZP-a imate pravo na pritužbu pred nadzornim tijelom kada smatrate da obrada Vaših podataka krši odredbe zaštite podataka. Pravo na pritužbu može se ostvariti kod nadzornog tijela u državi članici Vašeg standardnog mjesta prebivališta, Vašeg radnog mjesta ili mjesta namjernog kršenja pravila.

Realizacija Vaših prava

Ako prethodno nije opisano ništa drugo, obratite se za realizaciju Vaših zahvaćenih prava nadležnom tijelu navedenom u Impresumu.

Podaci o kontaktu s povjerenikom za zaštitu podataka

Naš vanjski povjerenik za zaštitu podataka rado Vam je dostupan za informacije o zaštiti podataka pod sljedećim podacima za kontakt:

datenschutz nord GmbH
Konsul-Smidt-Straße 88
28217 Bremen
Internetska stranica: www.datenschutz-nord-gruppe.de
E-pošta: office@datenschutz-nord.de

Ako se obratite našem povjereniku za zaštitu podataka, pritom navedite i odgovorno nadležno tijelo koje se navodi u Impresumu.