Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

Plato Skenderija u Sarajevu

Dijelom zbog ratnih dešavanja, dijelom zbog vremena, plato Skenderija imao je zapušten i devastiran izgled. Još od otvaranja 1969. godine, Skenderija je bila glavno mjesto okupljanja građana, koji su se radovali mnogim utakmicama odigranim u ovoj dvorani, ali i raznim sajmovima, zbog kojih je Sarajevo i nazivano “Sajamskim gradom”. No, tokom 90-tih godina Skenderija biva devastirana.

Renoviran je centar kako bi se prostor od 10.000 kvadratnih metara učinio ponovo prepoznatljivim u cijelom gradu, na radost građana Sarajeva. Rekonstrukcija platoa podrazumijevala je mijenjanje hidroizolacije, te uklanjanje dotrajalih crvenih ploča i postavljanje sivih, a zatim su uslijedili radovi na stepenicama i završno uređenje platoa.

Ono što su mnogi primijetili jeste da novi i moderni izgled platoa krasi pahuljica koja je tu kao simbol sjećanja na Zimske olimpijske igre u Sarajevu. Skenderija je bila prva dvorana u BiH kada se naša država kandidirala za domaćina ZOI-ja.

Galerija

Na objekat su isporučeni slijedeći proizvodi:

  • ACO Xtradrain V150 kanali
  • ACO Freestyle rešetke dizajn FLAG