Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

ACO je razvio nekoliko proizvoda koji uz efikasnu odvodnju pružaju i posebne svjetlosne efekte, u obliku punih linija ili kao svjetlosne tačke integrisane u rešetku kanala za odvodnju. Bilo da se radi o predvorju hotela, restorana, gradskom parku, botaničkom vrtu ili skejt parku - svjetlosne linije će privući pogled posmatrača usmjeravajući i naglašavajući tematiku dizajnirane površine.

ACO Sideline

ACO Sideline predstavlja simbiozu diskretne odvodnje i LED-tehnike. Moderna arhitektura nezamisliva je bez kanala za odvodnju sa uskim šlicom zbog svoje nenametljivosti, a uz svjetlosni efekat i naglašavanje linija u otvorenom prostoru dobija se dvostruki efekat: skrivena odvodnja uz izrazit vizuelni efekat na površini. Uz bijelu i plavu boju nudimo i RGB tehniku koja dozvoljava kombinacije boje svijetlosti, prelijevanje boja, promjenu boja ili programiranje dinamičnih scenarija svijetla.

ACO Eyeleds

ACO Eyeleds sistem karakterističan je po rešetkama od visoko kvalitetnog kompozitnog polimera sa integrisanim LED svjetiljkama, a kompatibilan je sa polimerbetonskim ACO Multiline i kompozitnim ACO Xtradrain kanalima za odvodnju. ACO Eyeleds namijenjen je za klasu nosivosti B125, a LED tijela promjera 2 cm dostupna su u bijeloj ili plavoj boji pružajući jednaki intenzitet osvjetljenja za cijeli vijek trajanja (100.000 sati ili 11,5 godina stalnog rada).

ACO Lightpoint

ACO Lightpoint upotrebljava se na površinama sa zahtjevom za većim opterećenjima, gdje želimo prostorno oblikovanje obogatit atraktivnim i privlačnim izgledom. Sličan je sistemu Eyeleds, ali Lightpoint sadrži veće LED svjetiljke promjera 6 cm za još jači svjetlosni efekat. Sistem je kompatibilan sa polimerbetonskim ACO Multiline i kompozitnim ACO Xtradrain kanalima za linijsku odvodnju.