Zaštita privatnosti

Pravila zaštite ličnih podataka na web stranici www.aco.ba

1. Opšte informacije

Pravila zaštite privatnosti (dalje: Pravila) opisuju koje Vaše lične podatke prikupljamo, na koji način ih obrađujemo te u koje svrhe ih upotrebljavamo, kao i Vaša prava povezana sa vašim podacima. ACO d.o.o., Sarajevo, Ul. Ismeta Alajbegovića Šerbe 12, PDV br. 200900810001 (dalje: “ACO“ ili “mi“) obrađuje lične podatke korisnika svojih usluga i posjetitelja stranice www.aco.ba u skladu sa važećim propisima kojima je regulisana zaštita ličnih podataka (https://eugdpr.org/). Poštujemo Vašu privatnost i obrađujemo lične podatke pošteno i zakonito, isključivo na temelju valjanih pravnih osnova, odnosno u skladu sa Vašom saglasnosti za obradu.

2. Način i svrha obrade ličnih podataka

Promotivne poruke. Pristup internetskoj stranici www.aco.ba je slobodan i ne zahtijeva registraciju. Ukoliko želite primati promotivne poruke o našim proizvodima i uslugama možete odabrati jednostavnu prijavu vaše e-mail adrese u web obrazac, bez potrebe registracije. U svakom trenutku možete odustati od primanja promotivnih poruka na način da odaberete ponuđenu opciju povlačenja saglasnosti u primljenoj promotivnoj poruci. Kontaktiranje. Ukoliko nam se obratite upitom, podatke koje nam pri tome dostavite obrađujemo isključivo za pružanje traženih informacija. Nakon odgovora na Vaš upit dostavljene podatke ćemo obrisati. Lični podaci koju su nužni za rješavanje reklamacije na proizvod čuvaju se 24 mjeseca od dana zaprimanja u skladu sa propisima kojima se uređuju prava potrošača. Otvorene prijave za posao. Podatke koje nam pošaljete kroz otvorene prijave za posao obrađuju se isključivo u svrhu obavljanja selekcije kandidata pri zapošljavanju, a čuvaju se dvije godine.

3. Primatelji ličnih podataka

ACO će Vaše lične podatke prosljeđivati drugim primateljima isključivo na osnovu zakonske obaveze, odnosno opravdanog zahtjeva ovlaštenog javnog tijela (npr. sudovima). Po potrebi lični podaci će se prosljeđivati i pouzdanim partnerima (izvršiteljima obrade) u svrhe omogućavanja korisničke podrške, održavanja informacionog sistema, istraživanja tržišta ili sličnih potreba uz obvezne mjere povjerljivosti i zaštite podataka.

4. Zaštita ličnih podataka

Prikupljene lične podatke obrađujemo uz obaveznu primjenu odgovarajućih pravnih, tehničkih i organizacijskih mjera sigurnosti kako bismo spriječili svaku neovlaštenu obradu podataka. Pristup Vašim ličnim podacima ograničen je samo na one zaposlenike kojima su te informacije nužne u pružanju naših usluga. Kontinuirano edukujemo naše uposlenike o važnosti povjerljivosti podataka te čuvanju privatnosti i zaštiti Vaših podataka. Prikupljamo samo one podatke koji su nužni za predmetnu obradu i ne čuvamo ih duže nego je to potrebno, odnosno određeno zakonskim propisima.

5. Vaša prava

U svakom trenutku od nas možete zatražiti informaciju o obradi vaših ličnih podataka i zatražiti ostvarivanje sljedećih prava: pravo na pristup podacima koji se odnose na Vas ispravak ili dopunu Vaših ličnih podataka kako bi uvijek bili tačni brisanje ličnih podataka (ukoliko ne postoje opravdani razlozi za čuvanje podataka) ograničenje obrade ličnih podataka, npr. kada prigovarate tačnost ličnih podataka, za vrijeme dok ne provjerimo njihovu točnost povlačenje saglasnosti za obradu podataka (npr. za primanje promotivnih poruka) Ukoliko smatrate da je neko od Vaših prava povrijeđeno možete podnijeti prigovor Agenciji za zaštitu ličnih podataka.

6. Kontakt za zaštitu ličnih podataka

Zahtjevi, pritužbe ili upiti koji se odnose na obradu i zaštitu ličnih podatka možete uputiti na adresu e-pošte aco@aco.ba U skladu sa važećim zakonskim propisima kojima je regulisana zaštita ličnih podataka svaki zahtjev/upit biti će riješen što je prije moguće, a najkasnije u roku od 30 dana od zaprimanja. Prilikom kontakta i postavljanja navedenih zahtjeva uložit ćemo razumne napore da potvrdimo Vaš identitet i spriječimo neautorizovanu obradu ličnih podataka. Služba za zaštitu podataka ACO d.o.o. Ismeta Alajbegovića Šerbe 12 BH - 71210 Ilidža - Sarajevo Tel.: +387 33 768 910 Fax: +387 33 768 911 E-mail: aco@aco.ba

7. Pravila zaštite ličnih podataka drugih web stranica/trećih osoba

Na ovoj stranici pronaći ćete poveznice na druge web stranice ili portale. Pravila o zaštiti ličnih podataka na tim portalima mogu biti drugačija od ovih Pravila. Na našoj stranici možemo Vam ponuditi i linkove društvenih mreža koje imaju opciju dijeljenje ličnih podataka na društvenim mrežama. Stoga vas molimo da se upoznate sa pravilima o zaštiti ličnih podataka koja se primjenjuju na stranicama drugog portala ili društvenoj mreži odnosno od strane trećih osoba. U slučaju promjena ovih Pravila obavijestit ćemo Vas o tome na ovoj stranici i ažurirati datum izmjene politike privatnosti.

Ova Pravila su zadnji put izmijenjena 01.06.2018. godine.