ACO Bosna i Hercegovina

ACO protupovratni uređaji za gravitacione cjevovode otpadne vode, funkcionšu na jednostavnom principu nepovratnog ventila. Slobodna klapna dopušta kretanje otpadne vode samo u jednom smjeru (nizvodno), a kod povratka vode iz kanalizacije, sprječava njen prodor dalje kroz instalaciju.

Koriste se u svim prostorima ispod nivoa kanalizacije, gdje je moguće zaustaviti rad izvora otpadne vode (veš mašine, umivaonici i sl.) za vrijeme trajanja povratne vode. Zbog jednostavnog principa funkcionisanja i konstrukcije, ovi uređaji ne zahtijevaju intenzivan servis niti visoke troškove održavanja.

ACO Triplex-K protupovratna klapna

Prednosti proizvoda:
  • Protupovratna klapna za sive (nefekalne) vode
  • Za montažu na slobodno okačen cjevovod ili u podu
  • Izbor između modela sa 1 ili 2 klapne koje mogu biti slobodne ili sa mogućnošću zaključavanja
  • CCTV kamera dostupna
  • Jednostavno čišćenje i održavanje

Protupovratna klapna za sive (nefekalne) vode tip 1 i tip 2 (prema BAS EN 13564) je specijalno dizajnirana za ugradnju u donju ploču. Protupovratna klapna može se nadograditi sa zaptivnom prirubnicom protiv vode pod pritiskom.

Nudimo rješenja za montažu na slobodno okačen cjevovod ili u podu, a moguć je izbor između modela sa 1 ili 2 klapne koje mogu biti slobodne ili sa mogućnošću zaključavanja. Otpadne vode koje se nalaze ispod nivoa povratnog toka, kao što su tuševi, mašine za pranje veša ili umivaonici, mogu se povezati preko dovoda DN 50.