ACO Bosna i Hercegovina

Cijevi od nehrđajućeg čelika (inoxa) namijenjene su za sive i crne otpadne vode. ACO inox cijevi nude 40+ godina eksploatacije zahvaljujući korištenju materijala za izradu (inox). Jednostavna ugradnja i rukovanje su postignuti naglavnim načinom spajanja. ACO inox cijevi u poređenju sa plastičnim cijevima posjeduju iznimno više higijenske osobine, robusnije su i postojanije.

ACO cijevi od nehrđajućeg čelika

  • Cijevi za gravitacionu, odvodnju pod pritiskom ili vakuum odvodnju prema BAS EN 1124
  • Spoj sa dvostrukom brtvom
  • Za pritisak do 0,7 bara ili 2,0 bara
  • Visoka stabilnost i trajnost te mala težina
  • Pasivizirana površina
  • Nehrđajući čelik AISI 304 ili AISI 316L
  • Jednostavna montaža i visoka fleksibilnost u primjeni

6 prednosti korištenja ACO Pipe - cijevi za odvodnju

Cijevi su najčešće sakrivene u zidovima ili ispod poda što često otežava njihov popravak, samim tim funkcionalnost cijelog sistema je od izuzetne važnosti . Nakon ugradnje, cijevi moraju biti sposobne odgovoriti na brojne operacijske izazove.

1.

ACO Pipe cijevi moguće je čistiti pomoći vruće vode pod visokim pritiskom, zahvaljujući znatno manjem koeficijentu istezanja nehrđajućeg čelika u odnosu na plastiku. Cijevi od nehrđajućeg čelika su također fleksibilnije od liveno željeznih cijevi.

2.

Prilikom horizontalne ugradnje na ovjesu, ACO Pipe cijevi se ne savijaju pod gravitacijom, pa je moguće izvesti duže linije bez potpornog ovjesa.

3.

ACO Pipe cijevi su otporne na požar tako da mogu prolaziti kroz zidove bez potrebe ugradnje dodatnih spojnica ili protupožarnih ovojnica za sprečavanje širenja požara u susjedne prostorije.

4.

Iako su nehrđajuće cijevi neprobojne za glodavce, ACO Pipe sistem uključuje i prepreku za štakore, dodatni element koji sprečava glodavce da ulaze dalje u sistem odvodnje ukoliko im je već omogućen pristup cjevovodu.

5.

Cijevi iz nehrđajućeg čelika mogu izdržati udarce koji bi bili pogubni za plastične ili livenoželjezne cijevi. ACO cijev se može saviti bez pucanja, što je čini idealnim rješenjem za površine sa učestalim saobraćajem. 

6.

ACO cijevi su jednostavne za ugradnju. Lagane i dugotrajne, idealno su rješenje za projekte gdje se traže kratki rokovi izvođenja.


TOP